0,00 €
Ostoskori Päivitä

Ei tuotteita

Henkilöautoon

Henkilöautossa paras asennuspaikka on peilin alla oleva etuoven pelti. Peili suojaa varoitinta auton konepesussa. Automallista riippuen Hobin voi asentaa myös peilin jalkaa. Kuitenkin on syytä tarkistaa, että peilin jalan muovinen asennuspinta on sileä ja suora.

Hobin voi myös asentaa auton katolle tai kattokiskoon. Varoittimen takana tulee olla vapaata tilaa n. 25 cm niin, että ilma pääsee vapaasti virtaamaan. Talvelle on kuitenkin lunta auton katolta luodessa muistettava, että Hobit ovat katolla. Asennuspinta autossa puhdistetaan laimentamattomalla tuulilasin pesunesteellä tai tärpätillä. Asenna Hobi vaan ja ainoastaan puhtaaseen, vahattomaan, kuivaan ja mieluimmin lämpimään pintaan. Talvella asennuspintaa voi lämmittää hiustenkuivaajalla tai lämpöpuhaltimella.

Jos käytät autoa usein konepesussa, niin tarraan kannattaa laittaa pari pientä tippaa pikaliimaa varoittimen kiinnityksen varmistamiseksi. Paina varoitinta asennuspintaan noin 2 minuutin ajan niin, että liima kuivuu ja varoitin kiinnittyy. Myös ruuvikiinnitys on mahdollista varoittimen valmiiden reikien ansiosta.

    

 

Pakettiautoon

Pakettiautossa ja asuntoautossa hyviä asennuspaikkoja ovat peilin etuoven pelti peilin alla tai peilin jalka. Myös katolle tai kattokiskoon voi varoittimet asentaa. Ruuvikiinnitys valmiiden reikien ansiosta on myös mahdollista.

 

Moottoripyörään

Matkapyörässä varoitin kannattaa asentaa mahdollisimman korkealle katteisiin tai peiliin. Varmista, että takana on vähintään 25 cm vapaata tilaa riittävän ilmanvirran varmistamiseksi. Custom moottoripyörissä Hobin voi myös kiinnittää metalliseen peilinvarteen pienillä mustilla nippusiteillä pikaliimaa apuna käyttäen.

 

Huolto

Varoitinta tulee huoltaa säännöllisesti niin kuin muitakin auton laitteita. Puhalla silloin tällöin varoittimeen voimakas puhallus varmistaaksesi, että varoitin on puhdas ja toimiva. Mikäli huomaat ilmanottoaukossa hyönteisiä tai ms. likaa niin puhdista ilmanottoaukko piipputrassilla ja puhalla. Varoittimen voi myös varovasti purkaa kahteen osaan ja puhdistaa. Huolehdi talvella, että varoitin on puhdas lumesta ja jäästä. Suihkuta ilman-ottoaukosta lukkosulaa ja toiseen käteen talouspaperia, niin ettei öljyä tipu maalipinnalle ja puhalla voimakkaasti.

Saat Hobi hirvivaroittimesta parhaimman hyödyn kun asennat se autoosi huolellisesti ja pidät kummatkin Hobit puhtaana. Kaikkiin HOBI HIRVIELÄINVAROITTIMEN  asennusta, huoltoa ja käyttöä koskeviin kysymyksiin saat neuvoja soittamalla Sata-Ideat puh. 050-595 9697/ Veli-Esko Rönkkö. sataideat@elisanet.fi, tai veli-esko.ronkko@elisanet.fi

 

Katso You Tube video; http://www.youtube.com/watch?v=pnZY290reos Hirvieläntutkija Kaarlo Nygrenin haastattelu hirvivaroittimesta Ihana Aamu TV-ohjelmassa. Siinä Kaarlo Nygren kertoo selvin sanoin, että hirvivaroitin toimii, niin kuin valmistaja lupaa.